maandag 4 februari 2013

Muntthee remt haargroei vrouwen

Muntthee remt haargroei vrouwen


Groene muntthee kan helpen extreme haargroei bij vrouwen tegen te gaan. Dat zeggen de Turkse onderzoekers onder leiding van professor Mehmet Numan Tamer. Twee keer per dag groene muntthee drinken vermindert het mannelijke hormoongehalte in het lichaam. Deze hormonen kunnen extreme haargroei veroorzaken op de buik, borsten (!) en het gezicht van vrouwen. 

De wetenschppelijke benaming hiervoor is Hirsutisme en wordt meestal met medicijnen behandeld die helpen mannelijke hormonen in het lichaam terug te dringen. Volgens de Turkse wetenschappers is de thee een "goed natuurlijke alternatief" hiervoor. Overmatige haargroei wordt zelden veroorzaakt door een serieuze ziekte, maar leidt tot verdriet en schaamte en mogelijk psychische problemen. 

Vrouwen maken van nature kleine hoeveelheid testosteron aan. Bij een overproductie van dit hormoon leidt dit tot extreme haargroei. Muntthee brengt het testosterongehalte naar beneden, bij zowel mnnen als vrouwen. Dit lijkt ook uit een eerdere onderzoek in de Turkse stad Isparta. Daar verminderde de muntthee het libido bij mannen.











Pepermunt wordt ook wel eens maagkruid genoemd en dat is zeker geen toeval, daar deze plant bekend staat als remedie tegen maag problemen. Het bevordert de eetlust en de afscheiding van gal- en verteringssappen, het verjaagt darmgassen en gevoelens van misselijkheid. De Arabieren drinken daarom ook muntthee na de maaltijd om de spijsvertering te bevorderen. Bij gevoeligheid voor reisziekte is het aan te raden om voor vertrek muntthee te drinken. Daarnaast heeft pepermunt ook baat bij ademhalingsproblemen door er een stoombad mee te nemen.

Twee keer per dag een kopje groene muntthee kan extreme haargroei bij vrouwen ( hirsutisme) tegengaan. Hirsutisme kan ontstaan door een overproductie van mannelijke hormonen, met name testosteron. Volgens Turkse wetenschappers vermindert groene muntthee het gehalte aan mannelijke hormonen. Meestal wordt overmatige haargroei bij vrouwen behandeld met medicijnen die zorgen voor een daling van mannelijke hormonen. Groene muntthee is een effectief natuurlijk alternatief, vinden de onderzoekers. Daling van testosteron door muntthee werd ook aangetoond bij een eerder onderzoek in het Turkse Isparta. Bij mannen die deze thee dronken daalde het libido.







2 opmerkingen:

Unknown zei

Leuke artikel!

Nou afblijven van de munt thee en doorgaan met fruit thee!

Unknown zei

Dankjewel Berna! ;)